Skip to main content

Southern Hickory Tour 2022

En MÄSTARE är korad! Efter säsongens tio genomförda deltävlingar på Southern Hickory Tour står den oslagbare Henrik Peyron som Order-of-Merit segrare i både scratch och handicapklassen. I scratchklassen var Henrik klar segrare redan innan finalen, medan det i handicapklassen fortfarande var spel om topp-tre placeringarna. Till Henriks smala lycka hörde att hans kombatanter om segern inte heller lyckades fullt ut i finalen, vilket innebar att OoM-ställningen från före finalstart kvarstod även efter finalspel.

oom2022 mästare

Henrik Peyron - Southern Hickory Tour Champion of the year

 oom2022 brutto2aoom2022 netto2a

Mikael Martinsson, 2:a OoM scratch                                                                               Bengt Gustafson, 2:a OoM handicap

Lite kuriosa om årets säsong:
Vi har fått möjligheten att spela tio deltävlingar på några av Sveriges bästa golfbanor, dessutom banor som är synnerligen väl lämpade för hickorygolf. Vi har tyvärr tvingats ställa in två deltävlingar pga för lågt deltagarantal - riktigt tråkigt. Glädjande nog bjöd året på ett nytt stopp på touren - Mölle GK genomförde sin första hickorytävling i strålande försommarväder på en utomordentlig bana. Vi har haft 250 deltagare, vilket är en minskning med 10% jmf 2021. Av dessa 250 är det 118 unika deltagre, även det en minskning, men "endast" med 7%.

Spännande nog har kollektivets samlade resultat i förhållande till banornas par varit förvånande jämnt. På sex av tävlingarna har vi i snitt spelat 21,5 slag över par, tre av banorna spelades lite lättare med ett snitt på 17,6 över par. Tourens svåraste bana var Torekov som spelades hela 24,5 över par och dessutom med den ojämförligt högsta vinnarscoren. Lättaste banan var finalskådeplatsen Rya som spelades 17,2 slag över par. Lägsta vinnarscore är Mats Gylldorffs +2 på Flommen, högsta score på årets tour är hela 130 slag (+58) på Falsterbo. Flasterbos 10:e hål gav dessutom årets högsta enskilda score med sannolikt oerhört jobbiga 14 slag.

Lättaste hål var Ryas 4:e med ett snitt på +0,3, svåraste hål var Torekovs 2:a med +2,3. Flest birdies på en samma tävling gjorde Henrik Peyron och Mikael Martinsson med fyra var på Viken.

Nog om säsongen 2022. Vi har en oerhört värdig vinnare som med hela fem deltävlingsvinster ohotat är MÄSTARE!

Nu blickar vi fram emot nästa säsong och hoppas att kampen om att peta Henrik från tronen tas upp av många!