Ludvig Nobels Trophy 2023, Båstad

Ytterligare en dag med fantastiskt väder - solsken och en måttlig bris som snurrade lite mellan träden. En bana i fint skick med snabba och tyvärr ojämnt rullande greener, vilket gjorde det svårt. Flaggplaceringar värdiga ett seriespel i H20 gjorde det inte heller lättare. En bana som spelades lång med mjuka fairways och foregreens, tees längst bak i motvinden och längst fram på de korta hålen orsakar veck i pannan och sållar agnarna från vetet.

båstad gk

 Fransk/brittiske William Smati som begick hickorypremiär bemästrade svårigheterna bäst och segrade i bruttoklassen på 79. Hemmasonen Johan Lindh vann nettot på fina 68. 

Kul inslag med längsta drive som på ett synnerligen oväntat sätt gick av stapeln på hål 1!!! som bortsett från att vara första slaget på rundan dessutom är ett blint utslag på ett dogleghål som inte medger slag med driver.....det finns nog 13 bättre val på banan. Per Salomonsson solg en fin draw med sin brassie och vann på ca 230 m. Närmast hål, på fina hål 4, vanns av Stefan Nilsson ca 2 m från hålet.

sht2023 resultat båstad brutto

sht2023 resultat båstad netto

Deltagande klubbar

Båstad, Torekov, Mölle, Helsingborg, Rya, Landskrona, Lund, Ljunghusen, Flommen, Falsterbo, Ystad

Executive committee

Jonas Fack-TD & OoM/web, Mikael Langbråten-sociala medier, Klas Ohlsson, Mats Gylldorff, Tomas Tedvik

© 2022 Southern Hickory Tour